Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Dit zijn de kenmerken van oplichters in Dubai


Paul, Hoe herken ik nou de oplichter?

Dat is tamelijk eenvoudig. Ze hebben een zonnebril en een pak aan. Nee hoor, de oplichter herken je eigenlijk aan de volgende vif elementen:


1,  Er is altijd tijddruk. You have to sign this now, because Notary Public will close at 5.  En andere totále onzin.


2,  Iedereen die hier iets voorstelt, kun je vinden op LinkedIn. Als je iemand niet kunt vinden op LinkedIn, vraag gewoon even of hij wil linken met jou. Soms heb je natuurlijk een probleem met het vinden van de juiste naam of de spelling daarvan, maar als iemand niet op LinkedIn zit: oranje lampje! Zeker gecombineerd met tijddruk.


3, Net zoals je in Nederland de vraag kunt stellen: Wat is je kamer van koophandel nummer, kun je in dit land heel makkelijk de vraag stellen: Would you please send me Trade License? Elk normaal bedrijf stuurt dan per e-mail zijn Handels Certificering, de Trade LIcense. Is één pagina, een a4-tje. Als daar moeilijk over wordt gedaan, Oh, we are in the process of renewing it. Dat soort flauwe kul, alarm lampje!


4, Specifiek voor onroerend goed geldt dat de makelaar ingeschreven is bij het RERA register. Vraag naar haar of zijn Rera nummer. Oh, I just work under Somebody Else's RERA number. Waarschuwingsteken!


5, Dan zijn er natuurlijk de klassiekers die je in Nederland ook hebt: gouden bergen beloven, excellent return on investment, het gebruiken van financiële termen waarvan ze niet weten wat het betekent. Vraag zelf even naar het verschil tussen Return on Investment en Return on Equity. Nogal een verschil, niemand die het weet, en als ze daar niet uitkomen heb je in elk geval niet te maken met de financiële expert die claimt financiële expert te zijn.Dat zijn de belangrijke elementen waar je eigenlijk meteen van kunt zien dat iemand bezig is met een frauduleuze praktijk. De ellende in dit land is dat er nog steeds mensen zijn die denken dat, omdat de regels hier heel streng zijn, er niet wordt gefraudeerd en er geen oplichters actief zijn.
Nou ja, laat ik afsluiten met de melding dat ik werk voor een juridische praktijk en dat als dat echt waar zou zijn, dat het daar een stuk minder druk zou zijn. En ik blijf verbijsterd, ik ben daar heel open in, over de enorme bedragen die, met name Nederlanders, in onroerend goed investeren zonder zich vooraf goed te laten informeren en door zich onder volkomen fake tijddruk te laten zetten.