Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Kunnen we even bellen?

Nee, je kunt ons niet even bellen. 

En we begrijpen dat dat vervelend is, en toch hebben we zeven heel goede redenen om dit niet te willen.

  1. Je kunt ons prima bereiken, maar dan moet je een Zoom of een Teams meeting inroosteren. Bellen is irritanter dan e-mail. En wel hierom:
  2. In de UAE vindt men het heel normaal om midden in de nacht of in het weekend contact op te nemen met een advocaat, hoewel wij geen enkel notaris- en advocatenkantoor kennen wat in het weekend of midden in de nacht telefonisch bereikbaar is. Ook wij douchen wel eens en soms zit Hilda in een contract te werken van 40 pagina’s (of meer) en dan kan ze echt niet ‘even’ de telefoon opnemen. Of Paul zit heel geconcentreerd in een freezone portal te werken en kan dan de telefoon ook niet opnemen.
  3. We kunnen ons niet inhoudelijk voorbereiden op binnenkomende telefoontjes. Dat is nu eenmaal inherent aan het medium telefoneren. Bij ’n e-mail staat in het onderwerp al waar het over gaat.
  4. We hebben dus ook vooraf totaal geen idee hoelang het gaat duren; het laatste ‘korte' gesprek wat een van ons had was 25 minuten want antwoorden van ons roepen vragen op bij de beller. Zo gaat dat.
  5. Niet iedereen is even handig met de tijdzone berekening. Dus ging vroeger de telefoon regelmatig om vijf uur ’s ochtends of om acht uur ’s avonds. Ook wij - sorry - hebben een privéleven and call us old fashioned, but we do need our sleep.
  6. Vaak vinden mensen even bellen gewoon handiger. Dit is in 99% van de gevallen keihard niet waar. Het is alleen waar als je geen zin hebt de antwoorden per e-mail rustig en volledig door te nemen.
  7. Tenslotte: wij werken bijna altijd fixed price, en zelden uurtje-factuurtje. Dat dwingt ons om heel efficiënt met onze tijd om te gaan. En ‘kunnen we even bellen’ is niet efficiënt. En wellicht ten overvloede; we zijn een law firm en we ontvangen geen subsidie of salaris van de ambassade of van de Nederlandse overheid. Dus tijd = geld.
  8. En niet echt een reden, maar we willen het toch gezegd hebben; we dóen al heel veel gratis. Je kunt gratis bladeren in de kennisbank op deze site, gratis op Facebook zoeken in de berichten van Hilda van der Tuin en gratis de Youtube video’s volgen van Paul Harts.


Vandaar dus dat je op deze site geen telefoonnummer tegenkomt.


Maar….je kunt ons wel een e-mail sturen en we reageren op werkdagen meestal binnen een werkdag:


En je kunt natuurlijk ook het contactformulier onderaan deze pagina gebruiken.


En als we in business zijn met jou, dan werken we vaak via ons portal, waar jij dan ook toegang toe hebt. En berichten op dat portal van jou gaan dan altijd voor boven berichten van prospects. We gebruiken het simpelste portal in wereld en werkt 100% in het Nederlands.


O ja, nog eentje: als je ons op vrijdagmiddag aan het eind van de middag een mail stuurt, en je stuurt op de maandag erop rond lunchtijd een mail ‘of er we al naar gekeken hebben?’, dan blijven we niet lang vrienden.

Mail nu naar Paul Harts

Mail nu naar Hilda van der Tuin