Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Het schoolsysteem in de Emiraten (is er goed maar ook erg duur)


Kun jij iets vertellen over het schoolsysteem in de UAE?

Ik kan zeker iets vertellen over het schoolsysteem in de UAE en dat ga ik ook doen, maar ik moet een klein beetje kijken naar het verkeer hier, want het is een klein beetje een druk punt.


Hier komt ie: het schoolsysteem is als volgt, kinderen starten hier vanaf ongeveer de leeftijd 4 jaar tot ongeveer 6 op de Kindergarten, daarna stromen ze door naar PYP, Primary Years Program. Dat komt in twee smaken: het British Curriculum en het IB Curriculum. Voor Nederlandse en Belgische kinderen is IB meestal wat handiger. De nummering van de klassen loopt vergelijkbaar met het oude klassensysteem van Nederland. Met andere woorden Year One, daar zitten de zesjarigen en Year Six daar zitten de ongeveer 11 en 12 jarigen. Die Year Sixers, die sluiten het jaar niet af met een musical, kan trouwens wel, dat gebeurt hier ook, maar in elk geval altijd met een hele mooie Graduation Ceremony.


Daarna gaan ze door naar de middelbare school en dat heet hier Secundary. Heel vaak is dat in hetzelfde gebouw want de scholen zijn hier heel groot. Er zijn dus kinderen die 12 jaar lang naar dezelfde organisatie gaan. Secundary loopt van jaar 1 tot 4 of 5 of 6, maar kan dus 6 jaar duren en wordt dan afgesloten met een International Baccalaureate diploma. Daarmee kun je je in principe, dat is vergelijkbaar met het VWO, inschrijven op alle universiteiten in Nederland en België, en als je wil inschrijven op een Universiteit in de Emiraten, dan is dat proces amerikaanser met toelatingseisen en met een essay wat je moet inleveren.


Tot zover het onderwijssysteem in de Emiraten en ik had al verteld: het is prijzig.