Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.2 voordelen van ondernemen in de Emiraten die niets met belastingen te maken hebben.


Black Carver van tiktok wil weten of, los van de belastingvoordelen, er een andere reden zou zijn om je bedrijf te vestigen in de Emiraten.

Ontzettend goede vraag, want misschien praat ik wel teveel over de belastingvoordelen.

Ik zie twee andere hele goede redenen om je bedrijf te vestigen in de Emiraten. De eerste is als je veel internationale zakelijke transacties doet en ook bancair zaken moet doen met een heleboel verschillende landen. Het is geen geheim dat de Nederlandse drie grootbanken ABN, ING en Rabobank de weg volledig kwijt zijn en elke transactie bestempelen als verdacht. Dat geldt voor een transactie naar Tunesië, een transactie naar Dubai, een transacties naar noem een ander land, Amerika. Nou, daar heb je gemiddeld genomen in Dubai en in de Emiraten minder last van, zeker als je de tijd neemt om een goede relatie met je bank op te bouwen. En dat is hier ook weer makkelijker omdat je bijna altijd een personal relationship manager toegewezen krijgt. Veel Nederlanders doen daar spastisch over en zeggen dan: die hoef ik niet, die wil ik niet.  Ze denken dat het geld kost, maar die personal relationship manager die kost niet meteen geld, en die helpt je wel, en dat is je vertrouwenspersoon waarmee je ook dingen geregeld kunt krijgen bij de bank door dingen uit te leggen. Bijvoorbeeld een factuur te laten zien van een volkomen legale betaling voor iets volkomen legaals wat je hebt geleverd aan Iran.

Dus dat is de eerste reden. Er is nog een andere reden en die is subtieler en die ligt meer in de psychologie. Ambtenaren in Nederland hebben niks met ondernemers en viceversa, sorry. En zeker als je je bedrijf opzet in één van de goedkopere Emiraten: Fujairah voorop, dan zul je merken dat de ambtenaren blij zijn met jouw business en dat ze je geen strobreed in de weg leggen, sterker nog dat ze zich doorgaans heel dienstbaar opstellen om te zorgen dat jij 'Smooth & Easy' jouw business kunt doen. Dat geldt niet voor Dubai en Abu Dhabi, daar is het te druk, maar het geldt zeker voor de vijf overgebleven Emiraten.