Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Youtube: de 183 / 180 dagen regeling

Er zijn veel misverstanden over de 183 regeling. Ten eerste; als deze al geldt, dan geldt hij alleen voor werkNEMERS, en als je dit kanaal volgt, dan ben je in verreweg de meeste gevallen geen werknemer maar een werkGEVER en op je visum staat dan ‘INVESTOR’. 


En voor werkgevers is het ruim onvoldoende om 184 dagen buiten Nederland te zijn. om niet meer belastingplichtig te zijn in Nederland. Het kernbegrip - waar je op moet zoeken - is ‘centrum van levenssfeer’. Je moet aantonen dat je centrum van levenssfeer niet in Nederland ligt. Heb je onroerend goed? Woon je daar als je in Nederland bent? Heb je schoolgaande kinderen in Nederland? Dan is het vrijwel onmogelijk om geloofwaardig te maken dat je centrum van levenssfeer níet Nederland is. 


Daar komt nog iets verwarrends bij; de werknemer moet vooral aantonen dat zij of hij in Dubai aan het werk is en daar woont en werkt. De werkgever moet vooral aantonen dat zij of hij niet in Nederland is. Dat kan een voordeel zijn; want langdurig in Duitsland, België of Spanje zijn, telt dan dus ook.