Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Hoe bepaal je nou de beste Freezone in de Emiraten?


De keuze van je vrijhandelszone, je Freezone, is voor een groot deel marketing gedreven. Zit je in de Hamriyah Freezone dan verwachten mensen dat je iets doet met maritieme dienstverlening. Of het nu gaat om de revisie van dieselmotoren of het regelen van de Customs voor allerlei grote scheepvaartbedrijven, de Freezone ademt als het ware iets uit.

Maar er is nog iets wat belangrijk is bij die Freezone. Ze hebben allemaal een adres wat je krijgt als je daar een kantoor huurt, en een kantoor huren is verplicht. Dat kan heel goedkoop met een Flexidesk, en het kan heel duur met een heel groot kantoor. Afhankelijk van de omvang van je kantoor mag je één of meer Visa verstrekken op basis van je bedrijf.

Maar er is nog iets aan de hand met dat adres. Soms is het adres: Industrial Area 12A, dat is op zijn zachtst gezegd een beetje vreemd voor een Law firm of voor een medische praktijk of consultant.

Soms is het adres: Hotel BC12,  ook iets wat meteen de suggestie wekt dat je in een soort van regus-achtige, nou ja,  'come and go' omgeving zit.

Sommige bedrijven hebben die uitstraling van stabiliteit echt nodig in hun marketing. Daar houd ik dus rekening mee bij de selectie van hun vrijhandelszone. Want er zijn ook vrijhandelszones die gewoon als adres een straat en een appartementnummer hebben, en dat komt een heel stuk betrouwbaarder over dan de adressen die je bij heel veel andere Freezones vindt.

Kortom er zijn een heleboel variabelen die door mijn hoofd heen gaan, voordat ik zeg: hey joh je moet naar die of die Freezone gaan. Prijs is er daar natuurlijk één van en dat is ook de belangrijkste variabele, want de prijsverschillen zijn gigantisch. Op het lage niveau houden die Freezones elkaar wel redelijk in de gaten, maar zeker als je een bedrijf wil starten met pak-em-beet vier licenties, sorry vier visa, dan zijn de prijsverschillen echt heel groot. Maar er is dus meer dan prijs alleen....