Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Wees nou voorzichtig met foto’s in de Emiraten (vooral bij het zwembad)

Hoe moeilijk is het mensen? Neem gewoon geen foto's van andere mensen als je in de Emiraten, bent zonder hun expliciete toestemming.

Natuurlijk is het niet erg dat, zoals hier nu in de achtergrond, iemand heel even langs loopt. Daar word je echt niet voor opgepakt. Maar voor het maken expliciet van foto's zonder toestemming, ja dat kan consequenties hebben in dit land.

Dus de regel is eenvoudig: Why Take A Risk? Neem gewoon geen risico en maak geen foto's, zonder naar iemand toe te lopen en te zeggen: is it OK, if I would take a picture from you? Het maakt daarbij niet uit of het gaat om Emirati of om expats. Beide groepen kunnen even agressief reageren op het maken van foto's, ongevraagd.

Hoe zit het in Nederland dan? Nou in Nederland mag het gewoon. In Nederland geldt gewoon dat iedereen, die zich in een publieke ruimte bevindt, mag worden gefotografeerd. Best wel gênant hoor, maar ja de regels verschillen nu eenmaal per land.