Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Waarom een Revolut account nuttig is

Danny, en dat is een volger van tiktok, wil graag weten waarom je een Revolut account nodig hebt.

Een klein woord vooraf: Ik zit hier niet om alleen maar te zenden, in tegendeel, ik zit hier voor de interactie met jullie. Heb je een vraag? Stel hem vooral! In acht van de 10 gevallen is de vraag relevant voor mijn volgers, zoals ik jullie inschat, en dan beantwoord ik die vraag dus gewoon in een filmpje, en in twee van de 10 gevallen is het een toch wel heel specialistische vraag, dan krijg je ook antwoord mits ik je e-mailadres heb of een andere manier om je te bereiken, individueel.

Revolut, in deze film onderin, ga je een link vinden waarmee ik commissie krijg.

Revolut
Maar aangezien ik je nooit heb gevraagd om dit kanaal te liken of subscriben, begrijp je dat die commissie voor mij ook een bijzaak is. Wat er geen bijzaak is dat zijn de commissies die banken vragen, zelfs als het een euro naar euro transactie is. Dus zelfs als ik €1000 van mijn Nederlandse BUNQ rekening overmaak naar het euro account van mijn HSBC rekening, pakt HSBC nog even €30 want het komt van buiten de Emiraten. BUNQ is redelijk vriendelijk maar tikt ook nog even een kleine fee af, want het gaat naar buiten de SEPA, de Single European Payment Area. Heb je nu de situatie, en dat geldt voor heel veel van mijn volgers, dat je met één been in Nederland staat en met één been in de Emiraten, dan ontkom je er niet aan dat je een flink aantal keren geld heen en weer zult moeten sturen. En dat kost klauwen met geld. De reguliere bank 'excuse le mot' naait je op twee manieren. Ze pakken én commissie én ze geven je een slechte koers. 

Heb je nu een abonnement bij Revolut, dat is dus Revolut met L U T op het eind, dan kun je kiezen uit meerdere plannen. Daar ga ik hier niet op in, want die plannen worden keurig in het Nederlands uitgelegd, en dat doet Revolut goed. Ik ga ook vertellen wat ze niet goed doen, by the way.

Neem je een plan wat goedkoop is, dan moet je nog steeds betalen per transactie, maar dan krijg je wel een hele goede koers. En de fee die ze vragen per transactie ligt in de ordegrootte van €2 en is onafhankelijk van de omvang van het bedrag. Je zult ook zien dat, als je bij Revolut zit en je bent voornemens geld over te maken, je dat doet tegen de realtime koers. Dus je maakt geld over en je ziet die koers terwijl je bezig bent verspringen: hoger worden, lager worden, hoger worden. Nou daarmee wordt het een klein beetje een eh verslavend spel, maar je probeert uiteraard een goede koers te krijgen. Dat gaat je bij de banken dus niet lukken. De banken beginnen nu en dan heb ik het echt over nu oktober, november 2023, in de Emiraten pas te komen met deals die een beetje in de buurt komen van wat Revolut je biedt. Die deals zijn moeilijk en ingewikkeld vast te pakken, ga ik nu even niet op in, is een compleet nieuwe film.

Revolut heeft ook Metal Plans, en dan mag je onbeperkt wisselen zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Dat gaat je ongeveer €19 per maand kosten, maar mijn ervaring is dat je dat eigenlijk altijd terugverdient. 


Ik zou ik niet zijn als ik geen gebalanceerd bericht zou brengen. Ik heb ook kritiek op Revolut. De eerste kritiek is dat ik bij mijn plan, ik zit bij het Metal Plan, dat ik die... het abonnement op de Financial Times, nog steeds niet aan de praat gekregen heb. Dat is vervelend, en het tweede kritiekpunt is dat ze echt elke twee weken komen met een privacy statement of een update van hun Legal Mumbo Jumbo. Dat is een beetje vervelend. Dan nu eigenlijk de vraag waarom moet je NU een Revolut account openen? Nou, omdat op het moment dat je uitgeschreven bent uit Nederland of België, en je geen adres meer hebt in Nederland of België, je geen Revolut rekening meer mag openen. Dus doe het voordat je je uitschrijft, want juist in die periode met één been in Nederland of België en het andere been en de Emiraten, juist in die periode zul je zien: je ontkomt er niet aan om behoorlijk vaak bedragen vanuit dirhams terug te zetten naar euro's en vice versa, en je betaalt je echt helemaal blauw als je dat doet met een gewone bank.