Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Hoe is het om in een héél erg zonnig land te wonen?

Deze film kun je overslaan als je op zoek bent naar informatie over het starten van een bedrijf in de Emiraten.

Ik wil het namelijk hebben over het weer. Ik heb begrepen dat het op dit moment in Nederland niet fantastisch weer is, en inderdaad, hier is het midden op de dag nog wel echt warm maar, gemiddeld genomen alweer, voelt het als een heerlijke 27 graden.

Geluksonderzoekers laten zien dat mensen van mooi weer niet gelukkig worden. Bijna het omgekeerde. Als je kijkt naar geluksonderzoek dan zijn mensen in Finland, Denemarken, Nederland, en in mindere mate Noorwegen en Zweden (but they do come close) bijzonder gelukkig. De grote 'outlier', als het gaat om weer en geluk, is Australië. Daar zijn mensen ook heel gelukkig, terwijl het best wel heel warm is. Hoewel ook dat weer heel erg meevalt, als je op een bepaald moment kijkt naar bijvoorbeeld de temperaturen in Melbourne.

Dus om gelukkig te worden hoef je niet te emigreren naar een warm land. Toch is het ook zo dat mensen, maar naarmate ze ouder worden, eigenlijk nooit emigreren naar een koud land. Er zijn maar heel weinig mensen die op een wat latere leeftijd zeggen: "Gaaf, ik ga naar Schotland, Noorwegen, Finland emigreren". Bijna iedereen heeft dan de neiging naar Portugal, Spanje, Griekenland te gaan, vanuit het Nederlands perspectief.

Militairen, en met name mariniers, worden getraind in drie gebieden. Binnen de poolcirkel, in de Sahara, en in de regen van Schotland. Unaniem zeggen die mariners, en het gaat hier om zeer gehard volk, het zwaarst is de training in Schotland. Het is niet extreem koud, het is niet extreem heet, maar de permanente regen, de modder en de temperatuur, waar je net niet lekker bij kunt functioneren, dat is de zwaarste training.

Ik heb dus geen conclusie. Voor het geluksgevoel hoef je klaarblijkelijk niet te emigreren naar de Verenigde Arabische Emiraten. Het is hier drie maanden per jaar niet te harden. Laten we daar ook geen doekjes om winden: augustus, september, en een flink deel van oktober, zijn gewoon bloody hot. Daar staat wel tegenover de garantie dat je van november tot en met april hier absoluut heerlijk weer hebt. En als ik moet kiezen tussen kijken naar buiten, de zon zien schijnen, in de wetenschap dat je niet naar buiten kunt omdat het bloody hot is, versus de regen, de kou en de wind van Nederland, dan prefereer ik toch de warmte en het zonlicht. Ook al kun je er drie maanden per jaar niet in zijn.