Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Vrijhandelszones en Huren: Waarom Prijs Niet Alles Is


En weer een hele goede vraag van een Tiktokker: "Is er ook een prijslijst beschikbaar van de huren die de verschillende Freezones rekenen?"Antwoord: Nee, de meeste Freezones packagen hun deals op een zodanige manier dat ze niet meteen uitwisselbaar en vergelijkbaar zijn met andere Freezones. Dat is ook logisch want anders zou je puur alleen op prijs gaan concurreren.

Toch wil ik hier een twee dingen over zeggen:

  1. 1Laat je niet alleen leiden door de prijs. Als je kunt kiezen tussen een Audi en een Toyota dan heb je meestal ideeën over waarom je een Audi wil of een Toyota. Als dan de Toyota zegt vanaf morgen €300 korting op de Toyota, dan is dat zelden een reden voor Audi-rijders om te zeggen: “Oh, dan neem ik een Toyota". Dus laat je niet leiden door prijs alleen.
  2. Alle waar naar zijn geld. Met andere woorden, er zijn vrijhandelszones, bijvoorbeeld Internet City, waar de huur van je kantoor ongeveer €2500 per maand is, maar dan krijg je ook een echt kantoor. Goed ge-outilleerd, heel erg mooi, klein nadeel: parkeren is een hel, maar dat even terzijde. En er zijn Freezones die zeggen: het kost €2000 per jaar, maar dan krijg je dus ook gewoon 9 m2 in het donker, zonder ramen.Veel van van mijn klanten zoeken niet meteen naar een kantoor. Wil je wel beginnen met een mooi groot kantoor dan zijn er dus vrijhandelszones die zeggen: als je bij ons een bedrijfslicentie neemt, krijg je ook een echt en goed kantoor. Daar betaal je voor. Kost veel geld. En er zijn vrijhandelszones die zeggen: als je bij ons begint proberen we de kosten laag te houden en krijg je dus wel een kantoortje maar dat is gewoon de minimale eis die de federale overheid stelt om een visum te kunnen krijgen.

Dus laat je niet alleen leiden door prijs, accepteer dat alle waar naar zijn geld is en accepteer dat de vrijhandelszones een package aanbieden zodat ze juist niet keiharde concurrentie op prijs hoeven te doen.

Tenslotte: Ik sta op de mailinglijst van 43 Freezones, dus ik hou de prijzen bij, en ik denk dat ik na 10 jaar toch wel weet waar je echt vet teveel betaalt voor wat je krijgt, en waar je een echt wel heel goede deal krijgt.