Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Het grote risico van de flexi-desk


De goedkoopste manier om een factuur zakelijk te kunnen sturen vanuit het nagenoeg onbelaste Dubai naar Nederland of België is en blijft nog steeds: Open een Freezone Company met een Flexi desk, zorg er voor dat je een visum hebt, zorg ervoor dat je de Emirates ID card hebt, open bij WIO.IO een zakelijke bankrekening en je hebt een IBAN en een BIC, en je kunt zakelijk factureren naar de Europese Unie, en trouwens ook naar de Emiraten.

Fun fact: de WIO.IO bank is voor een heel groot deel eigendom van de First Abu Dhabi Bank, de FAB.

Er is één klein risico waarvoor ik je wel wil waarschuwen. Als je een Flexidesk neemt, en je hebt de pech dat de WIO.IO bank jou weigert, "then there is no one else you can go to".

Elke bank, dus ook de WIO bank heeft het recht om klanten, zonder opgaaf van duidelijke reden, te weigeren. Ik heb helaas klanten gehad in het verleden die geweigerd zijn bij WIO. Die krijgen een briefje en dat gaat dan over Internal Procedures, je wordt er niet wijzer van, maar linksom of rechtsom je hebt dan dus helemaal geen alternatief. Want je hebt een Flexidesk genomen, en je woont nog niet in Dubai, dus je kunt nog niet naar een andere bank voor je Corporate Bank Account.

Dit kan een belangrijke reden zijn om veiligheidshalve te kiezen voor een Standard Office. Dus niet voor die goedkope Flexidesks, want het probleem waar je bij sommige Freezones ook nog tegenaan loopt is, dat als je dan de pech hebt, dat je met je Flexidesk wordt geweigerd bij de WIO Bank, dat er een wachtlijst is voor de Standard Offices van 6 maanden of langer. Ja en dan is het wel echt heel vervelend dat je pak 'm beet tussen de 6, 7, 8, 9.000 euro hebt betaald en nog steeds geen Corporate Bank Account hebt.

Dus neem die overwegingen mee als je besluit om wel of niet te gaan voor de Flexidesks, Coworking Space, nou ja welke fancy namen ze dan ook hebben, er is een risico dat je wordt geweigerd bij de WIO bank, en als je niet in dit land woont, dus geen huurcontract of koopcontract voor jezelf op je eigen naam kunt overleggen, dan ben je wel in de aap gelogeerd.

Ik gebruik zoveel mogelijk ouderwetse uitdrukkingen om kunstmatige intelligentie om de tuin te leiden. Je begrijpt wat ik bedoel: dan heb je een probleem!