Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Crypto illegaal in Dubai? Integendeel! Je kunt er hier zelfs een huis mee kopen. 

Het klopt dat, als je bedragen uit Dubai overboekt naar een Nederlandse Bank, er soms vragen worden gesteld. En als het om grote bedragen gaat de bank het soms weigert, de Nederlandse bank dan.


Het is altijd verstandig om, als je grote bedragen gaat overboeken van willekeurig welk land, de bank in Nederland even te waarschuwen. De tijden echter dat betalingen werden geblokkeerd en er heel veel vragen werden gesteld die gaan langzaam veranderen, zelfs bij de ING Bank die de weg volledig kwijt is. De Verenigde Arabische Emiraten zijn namelijk van de grijze lijst verwijderd en over een maand of 1, 2, 3, betekent dat dat betalingen makkelijker heen en weer zullen kunnen tussen Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten.
Een misverstand wat ik hier en daar hoor is dat crypto ook verboden zou zijn. Nou in de Verenigde Arabische Emiraten kan ik zeggen het tegendeel is waar. Cryptocurrencies zijn hier, bijna vanaf het ontstaan, omarmd en zeker niet illegaal. Sterker nog: Je kunt er hier zelfs een huis mee kopen.