Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Hoe kun je starten in Dubai als je er niemand kent?

  1. Je komt naar hier, naar de Emiraten, je gaat door de douane heen en door het poortje Nothing To Declare. Je vliegt met Emirates en dan landt je dus op Terminal 3. Recht voor je zie je na dat poortje ’nothing to declare’ drie aanbieders voor mobiele telefonie. Daar ga je naar binnen en je zorgt ervoor dat je een simkaart hebt van de Emiraten. Je gaat naar je hotel.
  2. De volgende dag ga je naamkaartjes laten drukken met daarop je naam, je e-mailadres en je emirati telefoonnummer. 971 is de landencode. Je mobiel start met 05.
  3. Eventueel zet je op dat visitekaartje je e-mailadres, dat doe je sowieso, maar je kunt overwegen om alvast een website te maken met een domeinnaam die eindigt op AE, om nog meer uit te stralen dat je local Presence hebt. Ook al heb je dat stiekem nog helemaal niet.
  4. Dan is de volgende vraag waar ga je prospects vinden? Hier zijn beurzen belangrijker dan in Nederland. Beurzen, beursbezoek dat is hier even belangrijk als in Duitsland. Dus behoorlijk belangrijk, en het goede nieuws is dat er elke dag minstens vier beurzen gaande zijn of seminars, en in bijna alle gevallen kun je daar voor een habbekrats, en ook vaak gratis naar binnen. Dat zijn de plaatsen waar je begint met het opbouwen van een netwerk. Daarna ga je terug naar Nederland of België, dan ga je dat met LinkedIn een beetje proberen uit te bouwen, dan ontstaan daar contacten, je vertelt wat je te bieden hebt, je probeert wat prijsinformatie te overhandigen en dan heb je in elk geval een netwerk waar je redelijkerwijs van zou mogen verwachten dat je er prospects uit kunt halen.