Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Je BV verhuizen naar Dubai en dan vanuit Dubai factureren naar Nederland en België


Omdat ik de vraag toch wel vaak krijg, ga ik hem opnieuw beantwoorden.

Paul, Ik wil mijn BV verhuizen naar Dubai en van daaruit factureren naar mijn klant in België, terwijl ik in België blijf wonen.

Nou, het maakt hierbij niet uit of je naar Nederland of naar België kijkt. De regel is buitengewoon eenvoudig: als je centrum van levenssfeer België of Nederland is, en als je, terwijl je dat werk doet, voornamelijk in België of in Nederland bent, dan doet het er niet toe waar die factuur vandaan komt.

Met andere woorden: Je kunt je BV best verhuizen naar Dubai, en je kunt ook eventueel een nieuw bedrijf starten in Dubai om van daaruit je klant te gaan factureren, maar dat gaat het land wat het heffingsrecht heeft niet veranderen.

Het is niet zo dat, als je de factuur laat komen vanuit Dubai, dat dat inkomen onbelast is. Dus: luister niet naar mensen die dat zeggen, en luister ook niet naar Engelstalige Indiase, Pakistaanse, Egyptische Adviseurs, die gewoon geen bal verstand hebben van Europese wet- en regelgeving.

Het helpt ook niet als je je uitschrijft. Dat uitschrijven wordt door veel van mijn klanten te belangrijk gemaakt. In theorie kun je ingeschreven zijn in België, en toch belasting domicilie hebben in de Emiraten. Het omgekeerde kan dus ook.

Je bent uitgeschreven, maar ondanks dat heb je gewoon nog steeds het heffingsrecht wat toekomt aan België of aan Nederland.

Dus: kan ik mijn BV verhuizen naar Dubai? Ja dat kan.

Wordt daarmee alles wat die BV factureert belastingvrij? Beslist niet.