Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.De eisen aan je pasfoto als je een visumaanvraag doet in Dubai.

Ook in de Emiraten was er Covid. In tegenstelling tot Nederland heeft de overheid van de Emiraten, visie, die Covid ook aangegrepen om een grote digitaliseringsslag door te maken. Dat betekent dat ontzettend veel dingen nu digitaal gaan. Ook bij het aanvragen van een visum gaat veel digitaal. Je moet dus een pasfoto inleveren en die pasfoto mag beslist niet dezelfde pasfoto zijn als die op je paspoort staat. Als je die foto inlevert kan ik je beloven dat hij wordt afgekeurd.

Maar er worden ook eisen gesteld aan het formaat, en die eisen zijn vrij complex die gaan over dpi's:  Dots Per Inch, en daarom heb ik een eenvoudige rekenregel voor je. Als je een pasfoto gaat uploaden voor je visum en hij is kleiner dan 250 KB, dan kan ik je beloven dat het wordt afgekeurd. Dus hou dat aan en vraag ook aan de fotograaf waar je de foto laat maken of hij het digitaal kan aanleveren, of zij, en dat het dan een groter formaat is. Dat is even belangrijk om in de gaten te houden, en het klopt inderdaad dat je officieel een foto mag inleveren die je zelf gemaakt hebt met een goede smartphone of een goede camera. Dat zie ik erg vaak misgaan.

Als je zelf je visum aanvraagt (be my guest), probeer het gewoon en als het mislukt, heb je pech, en dan doe je het nog een keer. Als je via mij je visum aanvraagt dan ga ik niks proberen, want proberen kost mij tijd en dus geld, dan wil ik toch wel per se hebben dat je een pasfoto laat maken in Nederland of in de Emiraten bij een echte pasfoto fotograaf. En dat je daar aan vraagt of hij of zij het digitaal naar je toe wil sturen, zodat ik boven die grens van 300 KB uitkom en zeker weet dat je visumaanvraag in één keer wordt 'geprocessed', lelijk woord, wordt verwerkt.