Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Myth busting; als je de aandelen van je Nederlandse BV onderbrengt in je holding in Dubai, is niet ineens alles belastingvrij.


Ik krijg regelmatig nog mensen die zeggen: Paul, Ik wil een Holding Company oprichten en dan wil ik daar de aandelen van mijn BV in onderbrengen.

De vragensteller bedoelt dan: Ik heb een BV in Nederland daar zit geld in, en als ik nou een Holding start in de Emiraten en de aandelen verkoop aan de Holding in de Emiraten, dan is het geld wat in Nederland in de BV zit belastingvrij.


Een paar dingen hierover.

1, het geld, wat in de BV zit in Nederland, daar zul je een keer in Nederland over moeten afrekenen. Het gaat niet helpen om de aandelen onder te brengen in een Holding, want dan verkoop je de aandelen en dan dan moet die Holding dus geld betalen aan jou als eigenaar van die aandelen en daarover moet je weer belasting betalen in Nederland.

2, als het je lukt (en het is sommige mensen gelukt) dan is het gewoon wel een illegale actie geweest. Het is de transfer van geld, het is het verhullen ook een beetje van bezit. Ja, en dat betekent dat de Belastingdienst tot jaren later het recht heeft om hierop terug te komen en alsnog een aanslag op te leggen met boete.

3, als het nou werkelijk zo zou zijn hË, dat als je 2,5 ton in de BV hebt staan in Nederland, en je kunt met het starten van een Holding Company, wat hier niet meer dan Ä10.000 gaat kosten alles bij elkaar inclusief je zakelijke bankrekening, als je daarmee die 2,5 ton vrij zou kunnen spelen van heffing in box 2 @ 33%, ja dan zou toch iedereen dat doen. HË dat zou een no brainer zijn.

Nou samenvattend: het is geen no-brainer en het gaat niet helpen om hier een Holding Company te starten en je aandelen daarin onder te brengen, de Nederlandse aandelen daarin onder te brengen, en dan te denken dat ze belastingvrij zijn, qua geld wat in die BV zit.


Wil je wel weten wat de mogelijkheden zijn, en die zijn beperkt, maak dan een afspraak met mij en dat kan in de links die je hieronder vindt.Je kunt direct een afspraak maken via  

https://calendly.com/dutchlawyerindeuae/overleggen-met-paul.