Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Een UK LLP voor aansluiting op Mollie en iDeal (en waarom dat binnenkort niet meer werkt)

Ik was al nooit zo'n groot voorstander van het opzetten van de UK LLP, hoewel op zich aantrekkelijk ook ontzettend zichtbaar. Met andere woorden: iedereen en dus ook een Nederlandse Belastingdienst kan zien dat je zo'n UK LLP hebt. Maar vanaf april 2025 verdwijnt ook de zeer fijne tax status. Google even op Non.dom , Non-domiciled, en dan vind je een artikel dat Jeremy Hunt heeft besloten om vanaf april 2025 een einde te maken aan de favorable tax situation voor Non Residents. En dat geldt dus ook voor iedereen die een UK LLP heeft. Het gaat niet zo heel hard, het zal nog 4 jaar duren, er komt een overgangs regime, maar hoe dat er precies uitziet weten we weer helemaal niet zeker, en zal ook in de meeste gevallen niet zo voordelig uitvallen als nu wordt gesuggereerd.


Met andere woorden: bovenop het argument dat je met een UK LLP wel heel zichtbaar bent voor de hele wereld, komt nu het argument dat per april 2025 de favorable tax conditions zullen worden afgeschaft. Hoe snel is onduidelijk maar ze gaan er aan.
De Google pagina met het artikel:  https://www.bbc.com/news/uk-politics-68488721