Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Ik zeg gewoon lekker dat ik dat geld van buiten de Emiraten heb ontvangen. Hoef ik mooi niet eens 9% te betalen.


Paul, als ik geen Corporate Income Tax hoef te betalen over inkomen wat ik van buiten de Verenigde Arabische Emiraten binnenhark, dan is het toch vrij simpel. Dan zeg ik gewoon dat de inkomsten die ik uit Dubai heb gekregen eigenlijk gewoon uit het buitenland komen en dan ben ik van alle problemen af, toch?
'Not so fast', en dat ga je wel vaker horen van mij.
Het probleem daarmee is als volgt: op de bank staat gewoon heel duidelijk, dus op je bank statement, staat gewoon heel duidelijk, dat het een payment is vanuit de Emiraten.


Met andere woorden over de vraag of het geld vanuit de Emiraten komt of van buiten de Emiraten komt, daar valt niet echt over te liegen. En dat kun je ook beter niet doen.


Want laten we wel zijn, 9% over het bedrag dat je meer verdient dan 100.000 euro per jaar, dat is wel heel erg weinig in vergelijking met Nederland. En dividendbelasting is er niet, en inkomstenbelasting is er niet.