Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Wat is een e-Wallet, waarom heb je er een en hoe ga je ermee om (en wanneer krijg je je geld terug?) 

Als je eenmaal je bedrijf hebt gekregen, hebt opgezet, dan heb je dus toegang tot het portal van de Freezone waar je bedrijf staat of tot de portal van de Dubai Economic Department. En dan vind je daar ook je e-wallet. Die heeft diverse namen maar het komt erop neer dat je kunt betalen aan de Freezone en dat wordt dan in een potje gestopt wat exclusief is voor jouw bedrijf. En dat gebruik je om betalingen te doen aan de Freezone. Dat is dus altijd een hink-stap-sprong proces, waarbij je eerst geld stort op je e-wallet en van daaruit betaal je dan de Freezone. Bij de helft van de Freezones is het zo dat, als je eenmaal je bedrijf hebt, je ook niet meer rechtstreeks mag betalen. Dan moet dat via die e-wallet.


Nou, je begrijpt de meeste mensen storten iets teveel geld op de e-wallet, dat blijft daar mooi staan, en het gevolg is dat daarmee een klein spaarpotje ontstaat voor de Freezone Authority. Maar wees gerust, mocht je je bedrijf ooit opheffen dan krijg je dat geld keurig weer uitgekeerd.