Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Hoe duur is wonen en werken in Dubai?

Dit is een bon van de Lulu van september 2023, van omgerekend €70. Het was een volle kar, met bovendien behoorlijk wat dure producten, zoals olijfolie, pesto etc. 


De afgelopen 3 jaar constateer ik geen stijging en ook geen daling van het prijspeil in de Emiraten. De nieuwe prijsvechter Viva heeft bovendien gezorgd voor stevige concurrentie. 


De Lulu is een mooie goed gesorteerde zaak, vergelijkbaar met een AH XL. Ik betaal daar al jaren voor een kilo yoghurt (volle yoghurt) €1,52. Het gaat dan om zo’n ronde plastic bak met volle yoghurt (dus niet om een pak, want die zijn zowel in Nederland als in de Emiraten goedkoper).


Ik ben me dus echt kapot geschrokken toen in ik juli 2023 in Nederland was. Ik ben ook de zogenaamd goedkope supermarkten in geweest, zoals de Dirk van den Broek en Aldi, maar ook daar lag het prijspeil vlot 25% (!) hoger dan in de Emiraten. Want die yoghurt bijvoorbeeld, die is vrijwel nergens meer onder de €2.00 te krijgen. En dan hebben we het dus wel over een prijsverschil van 25%. 


Dit is de site waar je heel goed kunt zien wat het prijspeil is, zelfs per stad:

https://numbeo.com 

En ook daar zie je: de tijd dat Dubai ‘alleen voor de schatrijken leuk is’ ligt heel ver achter ons. Het is tegenwoordig eerder correct voor Nederland; alleen leuk als je heel veel geld hebt.