Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Valse Ejari + fake waterfactuur = geen belasting betalen in Nederland! Not So Fast


Vandaag is het dus tijd voor bangpraterij, maar dan wel serieus.

Als je op Instagram gaat kijken en je wil een Ejari hebben (dat schrijf je: e-jari), omdat je iemand, bijvoorbeeld de Nederlandse Belastingdienst, wijs wilt maken dat je in de Emiraten woont terwijl je daar helemaal niet woont, dan zie je dat er een heleboel partijen zijn die zo'n Ejari aanbieden. Komt dat even mooi uit!

Helaas legt de belastingdienst de Ejari meestal naast zich neer en vraagt: Hebt u ook een berekening van verbruik? Stroom of water op uw naam? Dat is meteen het tweede probleem. Maar gelukkig opnieuw zijn er voldoende fraudeurs actief die je zo'n rekening op jouw naam kunnen leveren. Dat is dus fraude.De Verenigde Arabische Emiraten zijn ongeveer het laatste land waar ik fraude zou willen plegen. Alles is hier aan alles gekoppeld. Privacy, zoals we dat van de GDPR kennen is hier wel, maar werkt anders. En ik zou het dus niet in mijn hoofd halen om met valse documenten hier te gaan werken.

Voor wat betreft de Nederlandse en Belgische Belastingdienst geldt: het maakt mij niet uit of het vorig jaar gelukt is bij die en bij die en bij die, het maakt mij uit of het je in 2028 gaat lukken om met de kennis en de tools en de technieken, die de Belastingdienst d·n heeft, lukt om 2024 goed en helder te kunnen verklaren. De Belastingdiensten in Nederland en in België kijken nooit vooruit, kijken bijna nooit een jaar achteruit, maar kijken bijna altijd 5 jaar achteruit. En dan is het dus niet de vraag wat er gisteren gelukt is, dan is het de vraag: lukt het je over 4 jaar om het verhaal goed waterdicht neer te zetten. Conclusie: simpel, niet doen!