Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.5 dingen die je nu kunt doen als je nog niet zeker weet of je in Dubai verder wilt

Vijf dingen die jij nu al kunt doen als je nog helemaal niet zeker weet of je de stap naar Dubai wilt maken, maar die eigenlijk altijd wel nuttig zijn.

  1. Check je paspoort. Is je paspoort nog maar 2 jaar geldig, ga het dan nu laten verlengen. Verlengen is eenvoudig als je in Nederland woont, en verlengen wordt een heel een stuk lastiger nadat je uitgeschreven bent.
  2. Poets je LinkedIn profiel op. Zorg ervoor dat je een Engelse versie hebt van je LinkedIn profiel, en haal daar alle afkortingen uit die typisch Nederlands zijn: HAVO, VBO, mensen hebben geen idee wat het is. Zorg ervoor dat je Engelstalige profiel begrijpelijk is voor mensen die niet weten waar Nederland ligt.
  3. Schrijf een brief naar de belastingdienst in Heerlen en zorg ervoor dat er een postadres is waar jouw belastingpapieren naartoe worden gestuurd. In bijna alle gevallen is het verstandig om dat de boekhouder of accountant te laten zijn. Als je een boekhouder of accountant hebt, doe dat gewoon nu.Je kunt het altijd terugdraaien en op zich vragen boekhouders en accountants maar heel beperkte fees, als ze er al iets voor vragen, als je de post laat doorsturen. Het voordeel is dat je het meteen kunt testen.
  4. Open nu een Revolut rekening. Revolut.com  Ik kan hier een link neerzetten zodat ik wat commissie krijg maar daar ben ik niet zo van. Dat is eenvoudig zolang je in Nederland of België woont, het wordt een heel stuk moeilijker nadat je je hebt uitgeschreven.
  5. Het minst belangrijke: laat gewoon goede pasfoto's maken. Dat kan gemakkelijk in Nederland of in België, je zult ze een keer nodig hebben en als je voor je visum procedure zou gaan, en je levert de pasfoto's in die je ook gebruikt hebt in je paspoort, dan kan ik je garanderen dat dat wordt afgekeurd.