Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Waarom ik niet kapot ben van die constructies via het Verenigd Koninkrijk

Paul, Ik wil een bedrijf starten in de Emiraten en omdat ik ook iDEAL nodig heb en ook wel Stripe, start ik dan een LLP in het Verenigd Koninkrijk, en daarmee heb ik aansluiting op iDEAL. Slim hè?


Ja, dat is wel slim. Wij werken daar niet aan mee en het heeft een hele eenvoudige reden, die ga ik je laten zien.Als je naar Companies House gaat waar jouw LLP ingeschreven staat, en je kent mijn naam niet. Dus ik heb niet mijn paspoortnaam maar je weet wel dat ik Paul Harts heet en me zo noem. Dan is zelfs mijn gewone naam noemen voldoende om mijn doopnamen te vinden en om te zien dat ik een bedrijf heb. Namelijk Tape-it-Easy. Nu is Tape-It-Easy al heel erg lang geleden opgeheven, maar de records van de Company House, die blijven gewoon 10 12 15 jaar staan. En net zo makkelijk als dat ik mijn bedrijf kan vinden, puur gebaseerd op mijn naam, niet eens mijn paspoortnaam, maar mijn gewone roepnaam, kan ook bijvoorbeeld een Nederlandse belastingdienst of andere mensen heel snel vinden dat je een bedrijf hebt in het Verenigd Koninkrijk. Daar is helemaal niks mis mee als je, zoals ik destijds, keurig op je inkomstenbelasting hebt aangegeven dat je aanmerkelijk belanghouder bent in het bedrijf als dat zo is.Als je dat niet aangeeft, opgeeft, ja dan ben je dus wel heel erg zichtbaar. Full disclosure, dit bedrijf was niet mijn bedrijf, ik ben er alleen directeur geweest, maar dat even geheel terzijde. Ik wil aangeven dat de registers openbaar zijn en dat het daarom in veel gevallen, voor mensen die niet helemaal geëmigreerd zijn, helemaal niet zo'n verstandige oplossing is: een LLP of een LTD in het Verenigd Koninkrijk.