Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Een BV verhuizen naar Dubai, zo pak je het aan (of niet)

Ik wil het hebben over het verhuizen van mijn BV.  Dat is een vraag die ik toch bijna wekelijks krijg: "Paul, Ik wil mijn BV verhuizen naar Dubai".


En ik ga het uitleggen door het omgekeerde te doen: Ik ga mijn Freezone Company inschrijven in Nederland bij de Kamer van Koophandel. Dat kan namelijk.


De eerste vraag die de Kamer van Koophandel dan in Nederland stelt is: er moet een Nederlands adres worden opgegeven. Nou als je in Nederland woont is dat geen probleem. De tweede opmerking die je krijgt is dat er een Nederlandse directeur moet zijn die in Nederland woont. Op zich ook geen probleem en dan kun je dat bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel en als je veel geluk hebt kun je ook een bankrekening krijgen bij een bank in Nederland.Nu doen we het omgekeerde en je neemt je BV mee en je komt bij de Kamer van Koophandel in Dubai en zegt ik wil mijn BV inschrijven. Dat zeggen ze: Welkom, wat is uw adres in de Emiraten? En wie is uw general manager? Dat ben jij dan vaak. En als je hier niet woont, dan heb je dus geen adres. Nu kun je denken: nou weet je wat ik geef het adres op van mijn neef en die maak ik ook meteen even general manager. Probleem opgelost. Right?


Bovendien heb je hier niet te verplichting om die general manager dan in een keer weer minimaal 53.000 euro per jaar uit te betalen, scheelt weer.


Not so fast, want als je general manager bent sta je op de licentie als general manager. Als een illegaliteit wordt ontdekt, dan ga je in dit land net even iets sneller de bak in als general manager, dan in Nederland of België, en daarmee neemt de lust van je neef, om general manager te zijn, doorgaans heel erg snel af. En zeker als je contact met mij opneemt want ik licht mensen daarover eerlijk voor.En al zou het je lukken je BV te verhuizen, dan loop je tegen het volgende probleem aan: de bankrekening in Nederland ben je dan meteen kwijt. Als je je realiseert dat de ABN AMRO zelfs bij particulieren zegt: als u zich uitschrijft naar een land buiten de EU dan zeggen wij uw rekening op (daar worden complete rechtszaken over gevoerd), dan begrijp je dat het voor bedrijven er niet heel veel beter uit ziet. En dat is voor de meeste BV's meteen lastig, want dan kan de factuur dus niet meer vanuit Nederland worden gestuurd.


Een lang verhaal, kort en krachtig afsluitend: bijna altijd is het een betere oplossing om hier een compleet nieuw bedrijf neer te zetten.