Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Hoe voorkom je problemen in Dubai?

Nou de eerste is uiteraard drugs. Don't do drugs in Dubai! Neem niets mee en wees echt voorzichtig met je kleding, als je de pech hebt dat je in een omgeving woont waar veel mensen marijuana gebruiken.


Twee, handgebaren en ook schelden in het verkeer. Dus ongeacht hoe hard die Toyota Landcruiser achter je aan komt rijden, en ongeacht hoe irritant het is dat ze met hun lampen knipperen omdat jij naar rechts moet gaan... geen middelvinger opsteken! Als je kenteken gezien is, dan is ook bekend waar je woont of verblijft. Niet meteen, maar het is gekoppeld, men komt erachter.


Drie, en ik gooi ze toch maar even op één hoop: bedreigingen en fysiek geweld. En dat gaat heel ver. Fysiek geweld betekent dus echt dat, ja kleine dingen waar we in Nederland echt geen politie bij gaan halen, een probleem zijn hier. Ik herinner me het voorval van een paar jongens in een discotheek die iemand hadden geduwd. Er was geen sprake van echt geweld, maar die persoon viel. Ja en deze jongens konden dus mee naar het bureau. En dan niet voor één uurtje. En dat geldt dus ook voor bedreigingen, hè? Als je je bedreigd voelt en je gaat ermee naar de politie toe dan wordt dat gemiddeld genomen zeer serieus opgepakt.Dus dat zijn de dingen waar je gewoon echt goed rekening mee moet houden, en dan vraagt natuurlijk iedereen: "Paul, public displays of affection, je mag elkaar toch ook niet zoenen in het openbaar?". Dat klopt, het betekent niet dat je elkaars hand niet vast mag houden. Ja inderdaad, je mag elkaar officieel niet zoenen in het openbaar. Ik zeg er wel bij dat wanneer ik familie en bekenden ophaal van het vliegveld in DXB, ik ze gewoon omhels en daar nog nooit problemen mee gehad heb. Maar wil je het zekere voor het onzekere nemen doe het dan niet!