Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Wanneer het maken van een afspraak weinig zinvol isPaul, wanneer kun jij weinig voor mij doen? Dat wil ik weten voor ik een afspraak inboek.
Nou dat is bijzonder verstandig, want een afspraak inboeken betekent dat je betaalt voor mijn zoom-tijd. En ik kan ook prima aangeven wanneer ik helaas weinig voor je kan doen.


Als je in Nederland blijft wonen en werken, en een BV hebt waaronder een webshop hangt die zwaar afhankelijk is van iDEAL, dan kan ik eigenlijk wel beloven dat de mogelijkheden om iets slims te doen om je belastingdruk te verminderen op een legale manier eigenlijk gezakt zijn naar nul. Het is in dat soort gevallen eigenlijk totaal niet zinvol om een afspraak in te boeken, sorry! Want stel dat je al in staat bent het bedrijf te verhuizen naar de Emiraten, dan moet je afrekenen over de waarde van de aandelen. Als het een webshop is die kan draaien zonder dat jij er intensieve bemoeienis bij hebt, dan zal de belastingdienst in Nederland terecht stellen dat die aandelen een zeer hoge waarde vertegenwoordigen, want je kunt dat bedrijf ook in Nederland verkopen, dus daar moet je dan al over afrekenen.


En het andere probleem wat zich voordoet is dat als jouw BV webshop vasthangt aan iDEAL, je geen iDEAL betalingen kunt accepteren als je de entiteit helemaal onder zou brengen in Dubai. Dus iDEAL en de noodzakelijkheid om iDEAL betalingen te kunnen ontvangen, maakt dat je wel gebonden bent aan de EU. En dat gaat voorlopig nog niet lukken hier vanuit de Emiraten. Tegen de tijd dat het wel kan met een Emirati Entiteit iDEAL betalingen ontvangen, dan ben ik echt de eerste die daarover gaat trompetteren, want dan weet ik dat het voor heel veel webshop eigenaren wel zinvol is om je bedrijf te verhuizen of deels opnieuw op te zetten in de Verenigde Arabische Emiraten.


Maar zover is het dus nog niet. Sorry....


Mijn advies is ook echt om je niet teveel te laten leiden door Facebook, LinkedIn, en die kanalen, maar ga gewoon naar de site van het Ministerie van Financiën, net zoals ik in Nederland ook naar belastingdienst.nl ga als ik wil weten hoe het echt zit.

Ja dat kost meer tijd, ja het is soms redelijk onbegrijpelijk wat er staat, maar dat is wel de bron en dat is meestal veiliger dan lezen wat iemand anders ervan maakt. Voor nu geldt de eenvoudige regel dat iedereen die zegt: Ik weet zeker hoe het gaat met belastingheffing van inkomsten van buiten de GCC landen als je een bedrijf op een Freezone hebt, volgens mij een iets te veel fantasie heeft.