Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Persoonlijke ergernis

Heel even kort en heel even persoonlijk.

Ik krijg dagelijks de vraag: "Kunnen we even bellen?", of "Ik hoop dat we even een korte video call kunnen hebben!".


En de meeste mensen weten inmiddels dat ik daar wat narrig op reageer. Niet omdat ik per sé geld wil krijgen voor elk advies wat ik geef, want ik geef erg veel adviezen per e-mail gewoon weg, maar omdat het mijn langjarige ervaring is dat de aap meestal pas na een half uur uit de mouw komt.


Vrijwel altijd is het zo dat, gaande het gesprek, er iets wordt geopenbaard waardoor ik het advies 90 graden moet gaan bijsturen. Dat is niet erg, en dat is niet omdat mensen dingen geheim houden.

Dat is omdat mensen, mijn prospects, vaak niet kunnen inschatten welke elementen kritisch zijn en heel belangrijk om te weten. En welke elementen er, in hun persoonlijke situatie, eigenlijk niet toe doen.


Dat is niet erg maar het vraagt tijd en persoonlijke aandacht om daarachter te komen. En dat is de reden dat ik zeg: "Boek een gesprek in", en inderdaad daar moet je voor betalen.


Ik ben ook wel weer zo flauw om te zeggen dat als die betaling aan mij al heel problematisch is, je jezelf echt moet afvragen of Dubai the place is for you to go!