Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.Life guards. Ze zijn alerter dan ze overkomen

Ik ga even iets vertellen wat helemaal niks te maken heeft met het starten van een bedrijf. Maar ik wil het toch even kwijt.


Als je naar de Emiraten komt zul je zien dat bij alle stranden een lifeguard is. Die mensen, meestal mannen, zijn goed herkenbaar aan hun gele en rode shirts. Arrogante Nederlander, als ik ben, had ik altijd het idee: Nou moet nog zien of ze mij uit het water vissen en of ze mij op tijd kunnen vinden.

Vandaag stond ik toevallig op een redelijk hoog punt en heb ik een demonstratie kunnen zien, live en echt, en ik kan meedelen: Ik was onder de indruk.

Er was een jongetje van een jaar of acht, misschien negen, wat in problemen kwam in de zee. En de lifeguard zag het en zijn actie was zeer snel en zeer adequaat. Het jongetje was echt bezig te verdrinken, want toen de lifeguard bij het jongetje was, was het jongetje al onder water.

Ik stond op een vrij hoog punt waardoor ik kon zien dat hij echt helemaal geen fouten maakte, het jongetje vond en het jongetje snel naar de kant bracht, en waardoor ik ook zag dat de mensen, die in de buurt aan het zwemmen waren van dat jongetje, helemaal niks deden.

Nu kennen we allemaal dat 'bystander' effect, maar dat was niet het geval. Het punt was dat ik denk dat ik van bovenaf heel goed kon zien dat het jongetje in problemen was, en dat dat vanaf de grond een stuk moeilijker zal zijn, vanaf het water moet ik dan zeggen.

Het tweede punt is dat ik denk dat veel mensen die al in de gaten hebben gehad van: Hey, hij doet een beetje vreemd, in eerste instantie hebben gedacht: hij zou wel een grapje uithalen. Even onder water en daarna weer naar boven toe.

De lifeguard zag het heel scherp, de jongen was in problemen, en was bezig te verdrinken. De lifeguard was razend snel in het water, zwom naar de jongen toe en redde hem.

Dus sinds vandaag hou ik mijn grote arrogante Nederlandse mond als het gaat over de zwemkwaliteiten van de lifeguards!