Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.De freezones blijven belastingvrij als je geld uit de EU komt! Not So Fast...Paul, Als ik een Freezone Company begin en al mijn inkomsten komen uit Europa dan hoef ik toch helemaal geen belasting te betalen? Ook niet als ik boven die € 97.000 winst per jaar uitkom?

Nou ik zou ontzettend graag willen dat ik daar antwoord op kon geven, dat kan ik niet. En iedereen die zegt dat hij het antwoord wel heeft die liegt.

Vandaag, nota bene op zaterdag, is er weer een decreet aangescherpt waarin uitleg wordt gegeven over hoe de Freezones hiermee om moeten gaan. Dat is Pretty Damn Late, als je je realiseert dat op 1 januari 2024 die wetgeving eigenlijk ingaat, maar de redenering van de Emiraten is van: "Ja luister, we gaan pas in 2025 heffen, dus zo laat zijn we ook weer niet".

Kortom, we weten het niet. We denken van wel, en uit het laatste decreet kun je afleiden dat, als je inkomsten inderdaad allemaal afkomstig zijn van buiten de GCC landen, je vermoedelijk een hele grote vrijstelling krijgt. Daar ga ik nu induiken en ik ga naar de bron.

Dit is die bron: https://tax.gov.ae/en/


Mijn advies is ook echt om je niet teveel te laten leiden door Facebook, LinkedIn, en die kanalen, maar ga gewoon naar de site van het Ministerie van Financiën, net zoals ik in Nederland ook naar belastingdienst.nl ga als ik wil weten hoe het echt zit.

Ja dat kost meer tijd, ja het is soms redelijk onbegrijpelijk wat er staat, maar dat is wel de bron en dat is meestal veiliger dan lezen wat iemand anders ervan maakt. Voor nu geldt de eenvoudige regel dat iedereen die zegt: Ik weet zeker hoe het gaat met belastingheffing van inkomsten van buiten de GCC landen als je een bedrijf op een Freezone hebt, volgens mij een iets te veel fantasie heeft.