Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.De Fiscale Verschillen Uitgelegd: Freezone Company versus Offshore Entiteit in de VAE

Als mijn haar er dan toch uitziet als dat van een Nutty Professor, kan ik ook wel even iets gaan vertellen wat alleen een Nutty Professor zou weten: het verschil tussen een Freezone Company en een Offshore entiteit.
Een Freezone Company ligt buiten de Verenigde Arabische Emiraten, maar wordt fiscaal gezien als een entiteit IN de Verenigde Arabische Emiraten.


Dat betekent dat het niet zo is dat een Freezone Company helemaal belastingvrij kan opereren. Over de rendementen en ook qua BTW moet er wel degelijk gewoon aangifte worden gedaan en moet worden afgedragen.
Dit is het cruciale verschil met een echte Offshore entiteit.
Hoewel heel veel Freezones zeggen dat ze Offshore zijn, dat is eigenlijk best wel heel verwarrend, zijn ze dat voor de belastingdienst in de Verenigde Arabische Emiraten in elk geval niet.


De Offshore entiteiten, zoals je die kunt opzetten bij Abu Dhabi GM, zoals volgens mij Boskalis het ook gaat doen of al gedaan heeft, dat zijn eigenlijk echte buitenlandjes. Die vallen dus ook niet in de Verenigde Arabische Emiraten onder de belastingwetgeving van de Verenigde Arabische Emiraten.


Nou, Do I Need Say More?
Dat betekent dat, als het gaat om legale belasting optimalisatie constructies, die voor Offshore entiteiten belangrijk kunnen zijn, en dat je ze dus niet moet verwarren met een Freezone company.
Tot zover het nieuws van de Nutty Professor die morgen weer gewoon gel in zijn haar doet.