Dutch Lawyer in de UAE




Over off shore banking

Er zijn legale redenen waarom je je geld buiten het zicht van de Nederlandse Belastingdienst wilt parkeren. Wij evalueren die redenen. De vraag is dan: doen jullie ook aan offshore banking en helpen jullie daarbij?


Het antwoord is ja, daar helpen wij bij, onder voorwaarden.




Er zitten echter een aantal nadelen aan deze offshore bankingconstructies.


Het eerste nadeel is dat je flexibel moet zijn omdat een belastingparadijs in 2025 niet per definitie een belastingparadijs is in 2026. Dat zien we op dit moment goed bij de Kaaimaneilanden.



Het tweede nadeel is dat je goed vertrouwen moet hebben, omdat veel van deze banken niet goed op het internet te vinden zijn. Ga je naar de wio.io bank, onderdeel van de First Abu Dhabi bank, dan krijg je een prachtige en professioneel ogende website. Maar als je naar een offshore bank zoekt, geven wij je een naam en dan is het vaak lastig om überhaupt iets te vinden op het internet. Dit is precies de bedoeling van die offshore bank.



Het derde nadeel is dat deze banken relatief duur zijn. Je moet rekening houden met minimaal duizend euro per jaar, wat kan oplopen tot vijfduizend euro, enkel om de rekening aan te houden. Bijna altijd is er ook een minimumsaldo nodig, dat rond de tienduizend euro ligt. Er zijn ook offshore rekeningen die een minimumsaldo van honderdduizend euro of dollar vereisen.


Het vierde nadeel is dat als je geld overmaakt van zo’n rekening naar je ING-bank in Nederland, je moet weten dat het geld waarschijnlijk niet eens aankomt en mogelijk wordt teruggestuurd. En als het wel aankomt, krijg je meteen de bank aan de lijn met vragen over de herkomst van het geld, de aard van de rekening, en het dringende verzoek om dit nooit meer te doen. Dit zijn serieuze nadelen.



Dus op de vraag of we kunnen helpen met offshore accounts: ja, dat kunnen we, echte offshore.


Maar is dat verstandig? Meestal niet, dus we raden het vaak af. De nadelen zijn bij deze genoemd.