Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Dubai debunked: "als getrouwde vrouw mag je in Dubai niet werken".

maandag 8 april 2024 12:07

Natuurlijk mag je als getrouwde vrouw werken in de UAE. Maar als je geen baan hebt, en je bent dus een "dependant" van het visum van je echtgenoot, dan komt er op je visum te staan: "housewife not allowed to work".   

 

Overigens komt er bij de niet werkende man die de dependant is van zijn werkende vrouw (ook dat zien we heel veel voorbijkomen), niet op het visum te staan: houseman not allowed to work.  

 

 

 

Wil je die diepbeledigende term niet op je visum hebben, dan kun je als vrouw gewoon je eigen bedrijf starten, dan ben je "investor" op je visum, of een baan zoeken, en dan komt de titel van die baan op je visum te staan. Of je zorgt voor een golden visa, dan staat het er ook niet op.  

 

 

 

En ben je wel "housewife not allowed to work", dan heb je een NOC, een non objection certificate, van je man nodig als je zonder eigen visum aan het werk gaat, dus zijn toestemming. Dat is natuurlijk wel erg achterlijk, maar dat voorkom je als je met je nieuwe werkgever overeenkomt dat je gewoon een eigen visum krijgt.  

 

 

 

Heb je nog geen baan als je je partner volgt naar de UAE, start dan lekker je eigen bedrijf op. Veel beter voor je gevoel van eigenwaarde, en er wordt niet gecontroleerd of je wel een bepaalde omzet haalt of 1225 uur per jaar als ondernemer werkt. Met je eigen bedrijf heb je een vangnet voor als je man werkloos raakt. Dan kun jij hem namelijk een visum verstrekken en hoeven jullie het land niet uit.  

 

En dat moet wel als hij zijn baan kwijtraakt, niet op tijd een nieuwe baan vindt en jij "housewife not allowed to work" bent.