Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Mortgage brokers in Dubai, hoe vind je een betrouwbare?

vrijdag 29 maart 2024 14:15

Ben je van plan een huis te kopen, en roept je makelaar dat ze jou uitstekend kunnen helpen met het vinden van een hypotheek, kijk dan voor je met een roeptoeter in zee gaat eerst even op de website van Dubai Land Department. 

Natuurlijk ook als het een Nederlands sprekende roeptoeter is. 


Op de website van Dubai Land department kun je zoeken op Mortgage brokers. Je ziet dan dat er 465 van zijn in het Emiraat Dubai. Op een totaal van 17956 legale makelaars. https://dubailand.gov.ae/en/eservices/licensed-real-estate-brokers/licensed-real-estate-brokers-list/#/Mortgage brokers worden in Dubai gereguleerd door de Central bank en Dubai Land department. Alleen mortgage brokers met een license mogen legaal opereren. 

Om een vergunning te krijgen moeten ze bijvoorbeeld aantonen dat ze financieel stabiel zijn en voldoende opgeleid en ervaren zijn. 


Hypotheekmakelaars zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van nauwkeurige en transparante informatie over hypotheekproducten, rentetarieven, voorwaarden en condities.


Ze moeten voldoen aan wet- en regelgeving met betrekking tot hypotheekverstrekking, consumentenbescherming en het voorkomen van witwassen van geld. 


Je kunt gewoon de naam intypen van de makelaar die zegt een hypotheek voor je te kunnen regelen. Komt de makelaar niet op de lijst voor, dan weet je dus dat hij of zij illegaal opereert.https://dubailand.gov.ae/en/eservices/licensed-real-estate-brokers/licensed-real-estate-brokers-list/