Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


De mishandelende en drugsdealende profvoetballer

donderdag 14 maart 2024 13:48

(ik heb ooit profvoetballers als gasten in mijn Airbnb gehad die vervolgens ook aan het dealen en mishandelen sloegen, en mij met een dikke puinzooi achterlieten, dus ik verbaas me nergens meer over bij voetballers), die nu formeel gearresteerd is in de Verenigde Arabische Emiraten, is gearresteerd op basis van een Interpol Red notice. Hij moet heel blij zijn dat er geen black notice voor hem uitgegaan is. En die black notice heeft niets met je haar-, of huidskleur te maken. Interpol  hanteert de volgende kleurcodes:   

Red Notice: Deze wordt uitgegeven om de locatie van een persoon te achterhalen en hem of haar aan te houden met het oog op uitlevering. 

Blue Notice: Dit wordt gebruikt om informatie te verkrijgen over een persoon die van belang is in een strafrechtelijk onderzoek. 

Green Notice: Deze waarschuwt voor de criminele activiteiten van een persoon als diegene wordt beschouwd als een mogelijke bedreiging voor de openbare veiligheid. 

Yellow Notice: Dit wordt uitgegeven om een vermiste persoon op te sporen of om een persoon te identificeren die zichzelf niet kan identificeren. 

Black Notice: Dit wordt gebruikt om informatie te verkrijgen over niet-geïdentificeerde lichamen. Orange Notice: Deze waarschuwt voor een gebeurtenis, een persoon, een object of een proces dat een dreiging en gevaar vormt voor personen of eigendommen. 


Interpol-Veiligheidsraad van de Verenigde Naties Speciale Mededeling: Dit wordt gebruikt om de leden van Interpol te informeren dat een individu of een entiteit onderhevig is aan VN-sancties.