Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


late opening penalty; geldig of niet?

maandag 22 januari 2024 02:03

Vraag: #Hilda, ik wil een shop in shop starten in Dubai. Nu staat er in mijn concept huurcontract dat ik een "late opening penalty" krijg als mijn winkeltje niet op de afgesproken datum klaar is. Maar ik vind dat helemaal niet prettig, want als de verbouwing uitloopt (of dat nu wel of niet direct mijn schuld is) wil ik enige flexibiliteit hebben. Wat staat er in de wet over die late opening penalty? 
Antwoord: niets. Die komt niet in de wet voor. Je kunt dus gewoon melden dat je er niet mee akkoord gaat, en de verhuurder kan het zonder enig probleem uit de concept huurovereenkomst verwijderen. 
Lukt dat nou helemaal niet, dan kun je de boete die de verhuurder jou oplegt eventueel doorleggen aan de aannemer die je winkel oplevert.