Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


uitschrijven uit Nederland. Dit is waar je op moet letten.

zondag 17 september 2023 22:48

Vraag: #Hilda, ik laat me binnenkort uitschrijven uit Nederland, dus ik heb dan geen woonadres meer in Nederland. Nu begrijp ik dat de Belastingdienst en andere overheidsinstanties er nog steeds niet van op de hoogte (willen) zijn dat er in de UAE geen postbezorging is, en dat brieven dus standaard nooit aankomen. 
Ik ben niet iemand met een grote sociale kring, ik heb in Nederland straks alleen nog mijn oude moedertje. Bovendien vind ik het geen prettig idee dat mijn post bij anderen aankomt, dus ik wil mijn nieuwsgierige buren ook niet vragen. 
Stel nu dat mijn moeder overlijdt, welke andere opties heb ik dan nog om mijn Nederlandse post te kunnen ontvangen? 
Antwoord: 
Het is ook mogelijk om het adres van je gemeente als “briefadresgever” op te geven als je geen vast woonadres meer hebt in Nederland. De gemeente is daar wettelijk toe verplicht. 
Op die manier voorkom je dat je een aantekening VOW krijgt; vertrokken onbekend waarheen.