Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Staande huwelijk huwelijkse voorwaarden opstellen bij de de Courts

donderdag 21 september 2023 09:57

Vraag: #Hilda, mijn man en ik zijn getrouwd onder Egyptisch recht. Dat liep nu eenmaal zo, was praktisch op dat moment, en na ons huwelijk zijn we in de UAE gaan wonen. 
Maar goed, er zit al een hele tijd een zeurend stemmetje in mijn achterhoofd dat ik in geval van een scheiding onder het Egyptische recht er maar bekaaid vanaf kom. 
Kunnen wij niet nu samen een contract opstellen waarin we afspraken maken over hoe we de eigendommen willen verdelen als we ooit uit elkaar zouden gaan of zouden overlijden? 
Antwoord: je kunt staande huwelijk zoals dat heet, dus nadat je al getrouwd bent, in de UAE huwelijkse voorwaarden laten opstellen bij de courts. Voor iets minder dan AED 7000 ben je helemaal klaar. Die overrulen dan het Egyptische recht, dus het is helemaal niet meer belangrijk wat het Egyptische recht exact zegt over jouw positie als vrouw. Jullie bepalen wat je wilt overeenkomen. 
En voor de situatie na overlijden kun je een testament laten opstellen, en dat regelt dan de je rechten en plichten na overlijden van je echtgenoot of echtgenote.