Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Een conflict met mijn voormalige werkgever in Dubai, op een freezone.

vrijdag 8 september 2023 01:05

Vraag: #Hilda, ik ben verwikkeld in een conflict met mijn voormalige werkgever, een bedrijf op een van de freezones. De freezone probeert nu te bemiddelen om het conflict op te lossen, maar mijn werkgever is helaas totaal niet responsief. Stel dat het niks wordt met die mediation, welke mogelijkheden heb ik dan? 


Antwoord: dan kun je je zaak aan de courts voorleggen. Dat is op zich heel laagdrempelig, al voelt het natuurlijk wel heel erg spannend, en je hebt er ook geen advocaat voor nodig. Doorgaans heb je een bespreking met de rechter via een videoconference nadat je je "grieven" hebt ingediend (jouw verhaal) en je werkgever daarop heeft gereageerd, en de uitspraak volgt meestal vrij snel.