Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Weinig rente op spaargeld in de Emiraten, dus toch maar beleggen in Nederland?

maandag 28 augustus 2023 22:02

Vraag: #Hilda, ik heb nog wat spaargeld in Nederland staan, hoewel ik in de UAE woon, en het is een beetje zonde dat ik er nog steeds amper rente over ontvang, dus ik ben aan het bekijken op welke manieren ik mijn geld voor mij kan laten werken. Nu kwam ik op Youtube een jonge Nederlandse ondernemer tegen die mijn geld wel wil beleggen. 

En hij is daar behoorlijk succesvol in! Maar toen ik zijn naam even googelde kwam ik wel veel erg negatieve recensies tegen. Ik heb hem ermee geconfronteerd, en hij vertelde me dat hij juist heel veel voor die klagende klanten had gedaan, dat die gewoon niet begrepen waar ze het over hadden, en dat de andere negatieve reviews van jaloerse concurrenten afkomstig zijn. 

Hoe kom ik erachter of hij nu wel of niet betrouwbaar is? 


Antwoord: type de bedrijfsnaam in op de website van de AFM. Om in Nederland beleggingsadvies te geven is een vergunning nodig en moet de adviseur aan vakbekwaamheidseisen voldoen (ESMA). Heeft deze ondernemer geen AFM vergunning dan weet je genoeg en moet je er beslist niet mee in zee gaan: 

https://afm.nl