Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


trouwen en koude uitsluiting. Wat zijn de gevolgen van koude uitsluiting?

maandag 21 augustus 2023 16:19

Vraag: #Hilda, ik ben getrouwd met een man die een stuk ouder is dan ik. Hij verdient uitstekend, en ik teer lekker op zijn zak, want ik heb een hekel aan werken, en ik was ook niet zo'n ster vroeger op school, en hij vindt dat helemaal prima. Vroeger zou ik huisvrouw zijn geweest, maar ik noem mezelf influencer, dat klinkt een stuk hipper. 

Ik plaats iedere dag wat foto's van mezelf in badpak op Instagram, en strooi er wat Engelse kreten bij waarvan ik eigenlijk niet weet wat ze betekenen. Mijn kwabben en rollen fotoshop ik daarna vakkundig weg, dat kost me nog de meeste tijd, en verder like ik gewoon heel veel berichten van bekende Nederlanders op Instagram. Dus dat even over mijn werk. 

Nu ben ik een tijdje geleden vreemd gegaan met onze BABS, een heel goede vriend van mijn man die destijds toen we trouwden een mooi verhaal heeft verteld over de geneugten van het huwelijk. Hij is een stuk jonger dan mijn man, en ook een stuk fitter. You see what I mean. Deze BABS is ook getrouwd, maar het instituut huwelijk zegt hem verder niet zo veel, dus hij heeft altijd open relaties. Ik weet eigenlijk niet of zijn vrouw ook een open relatie met hem heeft, de vorige in ieder geval wel.  

Anyway, mijn man is nogal goedgelovig, ik heb hem wijsgemaakt

dat onze BABS mij heeft verleid, en dat we een keer vreemd zijn geweest in een hotel in Limburg. Dat heb ik natuurlijk niet spontaan opgebiecht, maar ik moest wel toen mijn man er via de media achter kwam dat ik een affaire had. En mijn man is zo onnozel dat hij daadwerkelijk gelooft dat onze BABS mij heeft verleid en dat ik er in getrapt ben. 

Hahahaha. De BABS noemt mij zijn eigen Queen of lies

Het is best een aardige man hoor, die man van mij. Je moet af en toe wel de ogen dichtknijpen bij een oude knar, but it pays the bills, zeg ik altijd maar. En toen ik trouwde had ik nogal wat schulden, en daar ben ik nu lekker vanaf. En elke keer als ik me erger aan zijn oude fleecevest (met capuchon om zijn wijkende haarlijn te verbergen) en de eiresten in zijn baard, dan denk ik maar aan het saldo van zijn bankrekening. 

Maar nu mijn juridische vraag. Wij zijn getrouwd onder "koude uitsluiting". De notaris heeft me destijds wel verteld wat dat inhield, maar ik luisterde niet echt goed. Net als vroeger op school. 


Maar stel je voor dat mijn man op enig moment achter de waarheid komt, en er achter komt dat ik al een paar jaar vreemd ga met zijn vriend, en dat het niet echt een kwestie was van erin trappen, en hij wil scheiden, hoeveel krijg ik dan van zijn vermogen? 


Antwoord: 0 euro. Koude uitsluiting betekent dat alle inkomsten, bezittingen en schulden van de echtgenoten gescheiden blijven. Je kunt dus bij een scheiding geen aanspraak maken op zijn vermogen. En hij niet op jouw Instagram kanaal.


P.S.: iedere gelijkenis met bestaande gebeurtenissen en/of personages berust op louter toeval.