Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Een volkomen verkeerd advies over echtscheiding in Dubai op een verouderde site van een mediator

donderdag 10 augustus 2023 13:16

Vraag: #Hilda, op een Nederlandse website van een erkende mediator lees ik het volgende:

start citaat

"Wordt een scheidingsprocedure uit Dubai erkend door Nederland?

Ik (Nederlandse Nationaliteit) ben op de Nederlands Ambassade in Abu Dhabi getrouwd met een Syrische National, wij beide waren Emirates recidences. Het huwelijk is niet geregistreerd bij de gemeente Den Haag. Het huwelijk is ontbonden in  in Dubai Court door een rechter, met een aansluitend Dubai Court scheidingscertificaat, "Khula" divorce. De scheiding is niet aan gegeven bij de Nederlandse staat (gemeente/ambassade). Ik woon intussen in Canada. Zij in met onze zoon nog steeds resident in Dubai. Moeten wij alsnog de scheiding officieel registreren in NL? Zijn wij nog officieel getrouwd voor de Nederlandse staat? Wij hebben een zoon met alleen een Nederlands paspoort, vandaar dat we graag wat meer duidelijk hierover willen hebben, ook omtrent het Voogdijschap.


Je kan de echtscheiding aanmelden bij de Nederlandse ambassade te Abu Dhabi waar je ook bent gehuwd. Zij zullen een vermelding plaatsen op de huwelijksakte betreffende de echtscheiding. Welke documenten je moet overleggen en info over het voogdijschap van uw zoon zal je ook aldaar moeten informeren. Wanneer je niet in Nederland staat ingeschreven zullen je gegevens niet worden bijgewerkt, dit gebeurd pas weer wanneer je je weer in Nederland zou vestigen."

Einde citaat


Klopt dit advies wel? 


Antwoord: nee, dit is volkomen verkeerde en verouderde informatie. Als je op de Facebookpagina van Dutchlawyerindeuae   de woorden "scheiden" en "scheiding" intypt bij de zoekfunctie dan vind je de correcte informatie. Nog een tip: kijk of je op een website iets kunt vinden over wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt of wanneer het artikel is geschreven.