Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Dat kun je wel ondertekenen hoor, dat is alleen maar een formaliteit om verder te kunnen.

donderdag 3 augustus 2023 14:35

Ik verbaas en verwonder me elke dag wel ergens over, maar een van de dingen die me het meest verbaast in de UAE, is dat zo ontzettend veel mensen denken dat je handtekening niet zoveel waarde heeft, en dat je achteraf heel gemakkelijk onder een contract uitkomt, bijvoorbeeld omdat je op het moment van ondertekening heel emotioneel was en daardoor eigenlijk niet in staat was om te doorzien wat je tekende. Of dat je psychisch labiel was en dat de vervelende consequenties van de overeenkomst daarom niet meer gelden. 

Helaas werkt het in de UAE, in Nederland, en in geen enkel ander land op de wereld, zo gemakkelijk. 

Een eenmaal ondertekende overeenkomst blijft een overeenkomst waar je je aan moet houden. Ook als je er later spijt van krijgt op het moment dat je je realiseert wat je precies hebt ondertekend. 

Ook als je je de impact van het contract niet realiseerde. 

Dus mijn dringende boodschap blijft: teken niet zomaar een overeenkomst als je niet exact weet wat de consequenties zijn. En word in ieder geval enorm wantrouwend als iemand je vertelt dat het helemaal geen consequenties (alarmbel) heeft, dat het geen enkel probleem is om te tekenen (alarmbel), dat het alleen maar een formaliteit is (alarmbel), en word nog een graadje wantrouwender als die persoon een jurist van de wederpartij (alarmbel) of een werkgever (alarmbel) is. Of als iemand namens een werkgever optreedt. 

Als iemand jou onder valse voorwendselen een overeenkomst heeft laten tekenen dan zijn er echt wel juridische bepalingen op basis waarvan we "iets" kunnen, maar als daar geen bewijs van is (en de betreffende persoon zorgt daar doorgaans wel voor) dan wordt ook dat extreem lastig.