Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Botox parties in de Emiraten, ze zijn vrijwel altijd illegaal.

maandag 7 augustus 2023 00:58

Vraag: #Hilda, ik ben uitgenodigd voor een Botox party door een buurvrouw iets verderop. Ik was in mijn jonge jaren knapper dan Doutzen Kroes, maar ik  ga er nu met de dag slechter uitzien, dus ik voel er wel wat voor om daar aan deel te nemen. Het heet een Botox party, maar als je echt diepe rimpels hebt dan voldoen alleen fillers nog maar, en die worden dan ook gezet bij die buurvrouw thuis. Het is allemaal vertrouwd hoor, er komt een vrouwelijke arts uit de UK over, dat is een vriendin van haar, en die zet ze dan. Op Linked in heb ik gevonden dat die dame ook echt bij een ziekenhuis werkt. 

En het huis van de buurvrouw is altijd even schoon, want ze heeft twee maids. 

Er komt geen bloed aan te pas, en, zo vertelde mijn buurvrouw, dan mag het gewoon volgens de regels in de UAE. Ze vertelde me ook dat, aangezien de prikker uit de UK komt en daar gekwalificeerd is, zo'n feestje door de overheid in de UAE als ieder ander feestje wordt gezien. 


Maar voor ik een paar ampullen laat inspuiten wil ik toch graag even met jou overleggen. Is het inderdaad zo wat de buurvrouw zegt? 


Antwoord: Cosmetische botox en fillers worden in de UAE gekwalificeerd als prescription-only medicine and en mogen alleen worden gezet door een "trained and privileged licensed physician". 

En daarmee wordt bedoeld dat diegene gelicensed en getraind is in de UAE, niet in het buitenland. 

Dus zo'n Botox party is hartstikke illegaal.