Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Wat is een apostille?

zondag 11 juni 2023 00:37

Vraag: #Hilda, wat is een apostille? 
Een apostille is een officiële verklaring die wordt gebruikt om de echtheid van een openbaar document te bevestigen. Het wordt meestal gebruikt bij documenten zoals geboorteakten, huwelijksakten, diploma's en notariële akten. Het doel van een apostille is om het document internationaal erkend te maken, zodat het rechtsgeldig is in andere landen die het Apostilleverdrag hebben ondertekend.
Het Apostilleverdrag, oftewel het Verdrag van Den Haag van 1961, is een internationaal verdrag dat ervoor zorgt dat de legalisatieprocedure voor openbare documenten vereenvoudigd wordt. 
Maar niet alle landen zijn lid van het Apostilleverdrag. Voor landen die geen lid zijn geldt dus een andere legalisatieprocedure. 
Onder andere de volgende landen zijn geen lid, en dat betekent dat je meteen weet dat een notaris, of een andere official, die als je een document uit een van de volgende landen gelegaliseerd moet hebben, je vertelt dat je daarvoor een apostille nodig hebt, geen idee heeft waar hij het over heeft:  
Canada
China
Brazilië
India
Qatar
Verenigde Arabische Emiraten