Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


En weg is je end of service gratuity in Dubai

zaterdag 3 juni 2023 13:23

Vraag: #Hilda, het gaat de laatste tijd niet zo goed met mij. Zoals je weet heb ik een nogal krengerige vrouw, en het lijkt of ze met de dag kwaadaardiger wordt, en vanwege de spanning thuis ben ik meer gaan drinken dan ik normaal doe. 
En het wordt me natuurlijk van overheidswege ook wat gemakkelijker gemaakt tegenwoordig. 
Vorige week heb ik in het weekend zoveel gedronken dat de alcohol op maandag nog niet uit mijn bloed was. En laat dat nou net de dag zijn geweest waarop mijn werkgever een collectieve alcoholtest heeft laten doen. Je begrijpt wel wat de uitkomst was. 
Toen de resultaten van de test mij medegedeeld werden door de manager en hij vertelde dat hij me op basis van die test wilde ontslaan, ben ik een beetje doorgedraaid en heb ik hem een kleine tik gegeven. Het was meer een oorveeg eigenlijk, mijn arm schoot uit. Maar ik kon wel meteen vertrekken. 
En nu heeft HR contact met me opgenomen en me verteld dat ik mijn end of service gratuity niet uitgekeerd krijg. Dat kan toch niet, ik heb zeven jaar voor dit bedrijf gewerkt! Antwoord: helaas, het kan wel. Bij wangedrag (en dronken op het werk komen en een leidinggevende een klap geven vallen daar in de UAE onder, in Nederland is dat onvoldoende reden voor ontslag) mag op basis van de UAE Labour law de end of service gratuity ingehouden worden.