Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


De verschillen tussen een ADJD testament en een DIFC testament

maandag 12 juni 2023 12:34

Vraag: #Hilda, wat zijn de verschillen tussen een DIFC en een ADJD testament? 


Antwoord: het DIFC testament mag niet door
moslims worden geregistreerd, en de registratiekosten zijn dertienduizend dirham meer. 
Ook de probate, de verklaring van erfrecht die na overlijden
wordt afgegeven, is ongeveer zevenduizend dirham duurder bij DIFC. 
En de doorlooptijd is langer bij DIFC. 
Het ADJD testament is tweetalig, het DIFC testament is alleen in het Engels. 
Maar wat voorheen het grootste verschil was, dat het DIFC testament ook gold voor eigendommen buiten de UAE, en het ADJD testament niet, dat is niet meer zo. Het ADJD testament geldt sinds kort ook voor eigendommen buiten de UAE. 
Overigens adviseer ik altijd om voor assets in civil law landen (het grootste deel van Europa) een testament in het betreffende land af te sluiten. In common law landen zoals de USA, de UK, Australie, stelt men geen formele eisen aan testamenten. Dus daar wordt een buitenlands testament gemakkelijker geaccepteerd.
In civil law landen geldt vrijwel altijd dat er heel veel formele eisen zijn aan een testament, en dan wordt een buitenlands testament soms met heel veel wantrouwen bekeken. 
Vooral als het uit de UAE komt!
Een juridische strijd na overlijden wil je niet voor je erfgenamen, en je wilt ook geen vertraging in de afwikkeling van je nalatenschap, dus vandaar mijn advies, wat afwijkt van wat de medewerkers van DIFC en ADJD adviseren. 
Heb je assets in verschillende Europese landen, dan is het niet nodig om in elk land een apart testament op te stellen, want de Europese erfrechtverordening dekt al deze eigendommen.