Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Vastgoed kopen in Dubai door met je Nederlandse bedrijf hier een dochteronderneming op te zetten

dinsdag 16 mei 2023 23:40

Vraag: #Hilda, kan ik met mijn Nederlandse bedrijf vastgoed kopen in de Verenigde Arabische Emiraten? 
Antwoord: nee, dat kan niet, dan heb je een lokaal vehikel nodig om het vastgoed op naam van dat bedrijf te zetten. 
Maar ik ben er recent weer achter gekomen dat concullegae zonder enig fiscaal benul ondernemers uit Nederland adviseren om een lokaal bedrijf in de UAE op te zetten als dochteronderneming van hun bedrijf in de Emiraten om in vastgoed te kunnen investeren in de UAE. Houd er rekening mee dat de winst die je bij de verkoop van het bedrijf realiseert in dat geval in Nederland belast is tegen een behoorlijk fors tarief, namelijk in de Vennootschapsbelastingsfeer. 
En dát hadden ze er niet bij verteld.....terwijl ze je wel tonnen winst voorspiegelen die je zou kunnen realiseren zodra je over een paar maanden je vastgoed weer verkoopt. 
De hoofdreden waarom malafide adviseurs je adviseren om een bedrijf in de UAE te starten, is omdat ze dan zelf provisie vangen. 
Soms kan het best een goed idee zijn om je Nederlandse bedrijf te laten investeren via een dochteronderneming in UAE vastgoed, maar je moet dan wel vooraf goed in beeld hebben wat de consequenties zijn van verkoop van het vastgoed met winst, en met verlies. 
In veel gevallen is het voor Nederlandse ondernemers veel voordeliger om in privé in vastgoed te investeren in de UAE, dan is de verkoopwinst onbelast.
En je bespaart je een paar duizend euro/dirham per jaar voor de vaste kosten van het hebben van een bedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten.