Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Snelheidsovertreding in Dubai terwijl je niet zelf achter het stuur zat

dinsdag 23 mei 2023 13:21

Vraag: #Hilda, het is dat ik met haar getrouwd ben en dat scheiden zo'n gedoe is, maar mijn vrouw is echt een kreng als ze haar zin niet krijgt. Afgelopen weekend wilde ze dat ik met haar naar de mall ging, en ik had geen zin, ik vond het te warm, en voor ik het wist stoof ze scheldend en tierend met haar verhitte kop de deur uit. In mijn auto, omdat haar auto achteraan stond op de parkeerplaats. Ze is keihard van Sharjah naar Abu Dhabi gereden, en zoals je weet staan op dat traject wel 40 flitspalen. 
Dus ik zal een dezer dagen wel bericht van de boetes krijgen. Maar ik zat me af te vragen: ik kan toch bewijzen dat ik zelf niet in mijn auto heb gereden, kan ik daar dan een beroep op doen om onder de boetes uit te komen? Antwoord: nee, de auto staat op jouw naam, en dus ben jij verantwoordelijk voor de boetes. Er kan bewezen worden dat jouw auto op dit traject heeft gereden. Je kunt natuurlijk foto's opvragen van de overtredingen, maar dan zul je vervolgens moeten bewijzen dat je niks te maken hebt met de wildvreemde vrouw die in jouw auto reed, en dat het een kwestie van joyriding is geweest. Maar dan zul je ook aangifte tegen de vreemde vrouw moeten doen, of al moeten hebben gedaan op het moment dat je auto werd "gestolen".AAN VULLING: 
Vraag: #Hilda, gisteren schreef je over de snelheidsovertredingen van mijn krengige vrouw, maar nu zat ik me af te vragen hoe het zit met de Blackpoints die er straks op mijn naam binnen komen. 
Antwoord: die blackpoints kun je op haar naam overzetten via het  Black Points Transfer System. In alle Emiraten is hiervoor een eigen systeem, maar als je contact opneemt met de politie dan bieden zij de mogelijkheid om de blackpoints over te zetten naar je vrouw.