Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Niet bang worden om reviews te geven

woensdag 31 mei 2023 00:45

Vraag: #Hilda, ik geef vaak reviews op internet, maar ik ben wel wat bang geworden naar aanleiding van jouw bericht van gisteren over roddelen en het verspreiden van leugens. Mag ik wel een review geven als ik niet tevreden ben over een bepaald bedrijf in de UAE? 
Antwoord: je mag gewoon eerlijke en feitelijke reviews geven op google, Talabat, de Facebookpagina van bedrijven etc. Je mag het ook melden als je ergens niet lekker gegeten hebt, een voedselvergiftiging opliep of bij wijze van spreken lang op je testament moest wachten. 
Maar het is dus niet toegestaan om een valse of leugenachtige review af te geven, daar kan in de UAE wel degelijk tegen opgetreden worden. 
Dus stel dat iemand die helemaal geen klant van mij is op Facebook een 1 ster review geeft, dan kan ik wel degelijk een klacht tegen diegene indienen, want dat is een valse review, met de bedoeling om een persoon of een bedrijf te schaden. 
Overigens valt dat ook in Nederland onder de definitie van "laster", maar in Nederland wordt er niet gehandhaafd en de klager wordt uitgelachen en weggestuurd door de politie.