Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Dames!

maandag 22 mei 2023 18:22

Beste dames die deze pagina lezen. 

Af en toe spreek ik, Hilda,  uit het hart, en meld ik op deze pagina dat je wat zakelijker moet zijn en beter voor jezelf moet zorgen. 

Ik word zo vaak benaderd door dames die hun echtgenoot op zijn prachtige bruine, groene of blauwe ogen vertrouwden, toen de relatie nog fantastisch was. 

Stoppen met werken zou geen enkel probleem zijn, manlief zou wel voor deze dames zorgen. 

De dames konden thuis lekker van de kinderen genieten, want ze zijn maar even klein, en werken kan altijd nog wel. 

Manlief had een salaris, een bankrekening en een creditcard. Vrouwlief kon de creditcard naar hartelust gebruiken, want immers; "we werken samen aan onze toekomst" was het credo. 

Het huis stond op naam van de man, want dat was volgens de makelaar veel gemakkelijker dan het huis op beider namen te zetten. 

En zo bouwde de vrouw helemaal niets op. Ze had nog een heel oude pensioenregeling in Nederland, uit de tijd dat ze nog volop werkte. Aangezien zij geen bankrekening had kon ze ook geen UAE spaarrekening openen, maar ach, ook het spaartegoed was voor allebei bedoeld. Toch? 

Mocht je jezelf hierin herkennen: het gaat niet over jou. Het is een combinatie van de verhalen van de honderden vrouwen die ik de afgelopen jaren sprak. 

De honderden vrouwen die me benaderden toen het huwelijk op was. Soms omdat de man vreemd ging, soms omdat de vrouw thuis verschrikkelijk ongelukkig was, soms omdat ze als broer en zus leefden. 

Geen van deze vrouwen kon mij betalen. Want ze hadden zelf helemaal níets nadat het huwelijk op de klippen liep. 

Jarenlang heb ik al deze vrouwen gratis geholpen. Uit medelijden en medeleven. Maar dat doe ik niet meer, want het betekent dat ik zelf zeventig uur per week werkte, waarvan 30 uur onbetaald, en je snapt dat dat niet uit kan en teveel ten koste van mijn zaak en mijn privé-leven gaat. Hoe schrijnend het verhaal van de dame in kwestie ook is. Want heren overkomt dit minder vaak. 

Ik werk zelf vanaf mijn zestiende, ben in het verleden ook een keer gescheiden, en was toen zó opgelucht dat ik mijn eigen zaak had, mijn eigen auto, mijn eigen huis, mijn eigen pensioenregeling en mijn eigen spaargeld. 

Niet werkende dames; ☞ zorg voor jezelf. Zorg dat er een huis in Nederland is waarvan jij de eigenaar bent. Zorg dat er, ook als je niet werkt, elke maand een bedrag toegevoegd wordt aan de spaarrekening op jouw naam. Verdiep je in aandelen, of in cryptocurrency, of begin je eigen bedrijf. Wat maar bij jou past. Zorg dat het vastgoed in de UAE voor de helft op jouw naam staat. Laat een testament opmaken. 

Boven alles: wees toch vooral niet afhankelijk.